On Premise
Cloud
Volledige functionaliteiten RADAR
Goede performance
Goede beveiliging 1) Afhankelijk van je systeem
Documenten in eigen beheer 2)
Keuze voor DMS gekoppeld aan Sharepoint/Office365
Uitgaven aan systeembeheer bij updates 3) normaal geen/minimaal
Doorontwikkeling koppelingen met externe applicaties 4)  
Continous delivery 5)
Altijd de laatste versie
Apps voor smartphones en tablets
Overal en altijd bij je gegevens
Toekomstbestendigheid
1) Bij On Premise installaties van RADAR hangt de beveiliging van RADAR van je eigen beveiligingsniveau af. In de Cloud is dit geregeld in het datacentrum van Microsoft Azure. Hier zit een zeer hoge ISO270001 gecertificeerde security op. Bovendien wordt dit continu gemonitord. Tot slot zijn alle databases in de RADAR Azure omgeving encrypt. Wat betekent dat zelfs als er een database uit het datacentrum “gestolen” is, dan nog kan de dief niets met de data.
2) In de Cloud versie kun je kiezen of je de documenten in eigen beheer houdt op een lokale schijf (eventueel in gehoste omgeving), of dat je de documenten in een Onedrive/Sharepoint omgeving zet.
3) Vooral het updaten van de synchronizer (koppelingen met externe applicaties) is bewerkelijk voor On Premise installaties.
4) Vanwege de bewerkelijke updates van de synchronizers en omdat er bij koppelingen vaak snel geschakeld moet worden (Externe partijen voeren wijzigingen door waardoor de synchronizers aangepast moeten worden om de koppelingen werkend te houden. Dit gebeurt steeds vaker.) is besloten om de ontwikkeling van de synchronizers voor On Premise omgevingen uit te faseren.
5) Voor RADAR Cloud worden wekelijks verbeterde en nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Voor On Premise wordt maximaal twee keer per jaar een update geleverd.