Dat Customer Relationship Management (CRM) handig is voor de salesafdeling weten de meesten wel. Minder mensen weten dat CRM voor de financieel dienstverlener praktisch en zelfs onmisbaar kan zijn. Kent u alle tijdbesparende voordelen? In dit artikel delen wij 4 minder bekende manieren waarop een CRM de accountant en administrateur werk uit handen neemt.

Werk uit handen

Een CRM-systeem kan veel meer dan bijhouden welke prospects er zijn en welke offertes er liggen. Het zorgt ervoor dat een kantoor gladjes en efficiënt werkt. Alle contact met een specifieke klant staat bij elkaar in één dossier. Bijlagen bij e-mails en notities over een taak komen ook in het dossier terecht. To-do-lijsten staan in bij elkaar in datzelfde systeem. Met één druk op de knop is de voortgang van bijvoorbeeld alle aangiften omzetbelasting inzichtelijk. Maar ook bij uw praktische werkzaamheden kan een CRM u helpen. Brieven, e-mails en andere documenten worden (deels) automatisch opgesteld, in pdf aan een mail gekoppeld en digitaal ondertekend. Alle medewerkers weten van elkaar wat ze moeten doen en wat de ander al heeft gedaan. Als er last minute iets moet worden opgepakt, is dat geen enkele moeite meer; alles wat nodig is voor het uitvoeren van de taak staat immers in dat ene systeem. Zo heeft het kantoor een organisatiebreed en real time inzicht in de voortgang van het werk.

Een administratie- of accountantskantoor haalt hier tijdswinst, gemak, efficiency en betere dienstverlening uit.

Zo wordt een CRM-systeem de virtuele assistent van het kantoor en de individuele medewerkers. Wat doet zo’n virtuele assistent voor u en uw kantoor?

Spring direct naar:
1. Email-verkeer en andere contactmomenten versoepelen
2. To-do’s destilleren en toewijzen aan een medewerker
3. De uitvoering van het werk vergemakkelijken
4. Overzicht in onderhanden werk

Lees meer op de themapagina CRM van Nextens

Bron Nextens, Liselot Puiman, Content Marketeer en jurist